ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΣΥΜΠΛ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΑΦΙΣΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΡΤΙΔΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΣΟ


Ολοκληρώθηκε το 59ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα

Ολοκληρώθηκε το 59ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Κατάκολο Ηλείας (Ξενοδοχείο "Οδυσσέας") από 7 έως 15 Δεκεμβρίου 2009. Το πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, ο Δήμος Πύργου, ο Σκακιστικός Όμιλος Πύργου και η ΕΣΟ

Πρωταθλητής Ελλάδας για 8η φορά είναι ο Χριστόδουλος Μπανίκας που τερμάτισε μόνος πρώτος και αήττητος με 6½ β. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Βασίλη Κοτρωνιά και μαζί με τον Γιώργο Μακρόπουλο (7 τίτλοι) αποτελούν τη πρώτη τριάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος. Η παρτίδα του στον τελευταίο γύρο εναντίον του Μουτούση έληξε με ειρηνική ισοπαλία δίνοντάς του τον μισό βαθμό που χρειαζόταν προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο.

Δεύτερος ήρθε ο Γιάννης Γεωργιάδης με 6 β. ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά ενδιαφέρον σκάκι σε όλες τις παρτίδες και τρίτος με 6 β. μετά την άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας (αριθμός νικών) ο Στέλιος Χαλκιάς.

Ο Κώστας Μουτούσης τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 5½ β, ενώ ισοβάθμησαν με 5 β οι Νικολαϊδης, Μαστροβασίλης και Κανακάρης, με τον Κανακάρη λόγω καλύτερου κριτηρίου να καταλαμβάνει τελικά την 5η θέση και τους Νικολαϊδη και Μαστροβασίλη να τερματίζουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Επιπλέον, ο Γιώργος Κανακάρης κέρδισε επάξια την τελευταία νόρμα Διεθνούς Μαιτρ, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση και επιδεικνύοντας εξαιρετική ψυχραιμία κι επιμονή σχεδόν στο σύνολο των παρτίδων που έπαιξε.

Για να δείτε την βαθμολογία πατήστε εδώ

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ

Μέγας Χορηγός
Λοιποί Χορηγοί
Copyright © 2009
Σκακιστικός Όμιλος Πύργου
  |   |   |   |  
κατασκευή ιστοσελίδων ENTER ID